Matias Marttinen

Omin sanoin

Vuosien kokemus sekä paikallisen että kansallisen tason päätöksenteosta on tuonut mukanaan laajat verkostot ja vahvan näkemyksen paitsi kotimaakunnan, myös valtakunnallisten asioiden edistämisestä.

Olen ollut Raumalla kunnallispolitiikassa mukana vuodesta 2008. 

Monessa asiassa olen voinut olla kotiseutuni myös apuna viemässä eteenpäin Raumalle ja Satakunnalle tärkeitä asioita.

Vietän vapaa-aikani perheeni ja ystävieni seurassa. Asun Raumalla Syväraumassa. Vapaa-aika kuluu rullaluistelun, sulkapallon pelaamisen ja lenkkeilyn merkeissä, talvisin lisäksi hiihtäen ja lasketellen. Lapsuuden ja nuoruuteni vietin meripartiolippukunta Myrskypoikien riveissä. 

Koulutus

Valtiotieteiden maisteri

Luottamustehtävät

2013–

Kaupunginvaltuutettu, Rauma

2013–2017

Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja, Rauma

2013–

Maakuntahallituksen jäsen, Satakuntaliitto

Työtehtävät

2019–

Kansanedustaja

2017–2019

Talouspoliittinen erityisavustaja

Valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana vastuulleni kuuluvat ministerin esikunnassa muun muassa budjetti-, vero- ja rahoitusmarkkinakysymykset. 

2015–2017

Ministerin erityisavustaja

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen erityisavustajana tehtävänäni oli toimia ministerin lähimpänä poliittisena avustajana ja neuvonantajana, hoitaa ministerin yhteyksiä eduskuntaan, muihin puolueisiin ja sidosryhmiin. Opetus-, kulttuuri, urheilu-, tekijänoikeus- ja nuorisoasioiden lisäksi olen seurannut työssäni liikenne- ja viestintäpolitiikkaa sekä työllisyys- ja kunta-asioita.

2013–2015

Eduskuntaryhmän tiedotussihteeri

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerin tehtävä oli näköalapaikka valtakunnan politiikkaan ja eduskuntatyöhön, jossa vastuulleni kuuluivat eduskuntaryhmän viestintä ja mediasuhteet sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajan avustaminen. Vastuulleni kuuluivat lisäksi sivistysvaliokunnan asioiden ja koulutuspolitiikan seuraaminen.