Kuntavaalit 2021

Olen ehdolla Rauman kaupunginvaltuuston kesän kunnallisvaaleissa numerolla 84 jatkamaan työtä Rauman ja raumalaisten hyväksi. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna Raumalla vuodesta 2013.

Kansanedustajana työni on toimia Satakunnan alueen ja Rauman kaupungin edustajana eduskunnassa ja huolehtia siitä, että äänemme kuuluu päätöksenteossa. Kaupunginvaltuutettuna olen päässyt perehtymään tarkasti Rauman asioihin. Kotikaupunkini päättäjänä toimiminen tuo paljon lisäarvoa työlleni eduskunnassa, jossa myös monet Raumalle tärkeät hankkeet päätetään.

Siksi haluan olla edelleen ehdolla kaupunginvaltuustoon ja antaa kaiken osaamiseni Rauman kehittämiseen. On kyse paremmista liikenneyhteyksistä, teollisuuden ja yritysten toimintaedellytyksistä tai koulutustarjonnan vahvistamisesta.

Rauma on liikenteellinen pussinperä. Olemme lähellä Turkua, Tamperetta ja pääkaupunkiseutua, mutta heikkojen yhteyksien vuoksi olemme jääneet näiden kaupunkien kasvun ulkopuolelle. Sujuvat liikenneyhteydet, kuten henkilöjunaliikenteen aloittaminen ja panostukset kasitiehen, ovat avain Rauman kehitykseen.

Koulutusmahdollisuudet ovat tärkeä osa Rauman vetovoimaa. Rauman pitää panostaa koulutukseen varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluopiskeluun saakka. Monipuolinen koulutustarjonta houkuttelee Raumalle nuoria opiskelemaan ja asumaan valmistumisen jälkeen. Opetuksen korkea taso ja tiivis yhteistyö kaupungin kanssa takaavat, että korkeakoulutus säilyy Raumalla. Yliopiston harjoittelupäiväkoti Pikkunorssi on hyvä esimerkki uudesta yhteistyöstä kaupungin ja yliopiston välillä.

Ilman yrityksiä ja yrittäjiä ei ole verotuloja eikä laadukkaita palveluita. Rauman tavoitteena pitää olla nousu Suomen yritysmyönteisimmäksi kaupungiksi. Rauma suhtautuu myönteisesti teollisuuteen ja houkuttelee aktiivisesti uusia yrityksiä ja työpaikkoja kaupunkiin. Kaikkien päätösten pitää tukea tätä tavoitetta.

Terve talous on perusta Rauman kehitykselle. Veronmaksajien rahoja pitää käyttää harkitusti ja perustellusti. Velaksi Rauman tulevaisuutta ei pidä rakentaa. Taloutemme kivijalka on raumalaisten ahkeruudessa – työssä ja yrittäjyydessä. Ahkeruudesta pitää myös jäädä reilu siivu tekijälle itselleen. Kuntaveroa ei pidä nostaa.