Kansanedustaja Marttinen: Karin kampukselle esitetään 1,2 miljoonan euron valtionavustusta

Valtion liikuntaneuvosto on kokouksessaan esittänyt Rauman uudelle uimahallille ja liikuntahallille 1,2 miljoonan euron valtionavustusta. Esitys etenee seuraavaksi urheiluministeri Hanna Kososen päätettäväksi. Raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen pitää esitystä tärkeänä tukena kaupungin uuden koulu- ja liikuntakeskuksen rakentamiseen.

Marttinen työskenteli opetus- ja kulttuuriministeriössä vuonna 2016, kun silloinen urheiluministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi valtionavustuksen Rauman uimahallihankkeelle.

”Työtä valtionavustuksen saamiseksi hankkeelle on tehty pitkään. Jo aikaisemmin ministeriö oli myöntänyt hankkeelle 800.000 euron avustuksen uimahallin rakentamiseen. Nyt tukea esitetään korotettavaksi 1,2 miljoonaan euroon, mikä oli Rauman kaupungin toive”, Marttinen toteaa.

Marttisen mukaan on tärkeää, että valtio osallistuu Karin kampuksen rahoittamiseen.

”Kampuksesta tulee liikunnan, koulutuksen ja kulttuurin keskus kaupunkimme keskustaan. Kampukselle rakennettavat uimahalli ja liikuntahalli tarjoavat mahdollisuudet monipuoliseen liikkumiseen ja lajiharrastukseen. Liikuntaneuvosto on harkinnut hyvin Karin kampuksen merkityksen nostaessaan tukiesitystään”, Marttinen sanoo. 

Lopulliset päätökset rahoitettavista hankkeista tehdään opetus- ja kulttuuriministeriössä kevään aikana.