Kuka Matias?

Olen 33-vuotias toisen kauden kansanedustaja Satakunnasta, Raumalta. Olen lisäksi kotikaupunkini valtuuston jäsen, Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen sekä Satakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Kansanedustajan työssäni teen työtä erityisesti työnteon ja yrittäjyyden, Satakunnan elinvoiman, liikenneasioiden, koulutuksen ja turvallisuuden parissa.

Eduskunnassa toimin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Minut on nimitetty aloittamaan Orpon hallituksen työministerin tehtävässä vuonna 2025. Aikaisemmin olen tehnyt vuosien ajan työtä Kokoomuksen talouspoliittisen valmistelun eteen ja johdin vaalikeväänä talouspoliittisen ohjelmamme valmistelua.

Politiikka oli aluksi itselleni harrastus, sittemmin olen saanut tehdä töitä eduskunnassa ja valtioneuvostossa lähes kymmenen vuoden ajan.

Ensimmäinen pestini valtakunnan politiikassa eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä oli hieno näköalapaikka eduskunnan toimintaan. Opetusministerin erityisavustajaksi minut kutsuttiin kesällä 2015 opetusministeriöön, jonka jälkeen tein töitä kaksi vuotta valtiovarainministeriössä valtiovarainministerin talouspolitiikasta vastaavana erityisavustajana talous- ja verokysymysten parissa. 

Monessa asiassa olen voinut olla kotiseutuni apuna viemässä eteenpäin Satakunnalle tärkeitä asioita.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Valtio-opin lisäksi olen opiskellut taloustiedettä, Eurooppa-opintoja ja hallintotiedettä Åbo Akademissa. Kirjoitin pro gradu –työni pormestarimallista kunnallisessa päätöksenteossa ja luottamushenkilöiden tilivelvollisuudesta päätöksenteossa.

Olen asunut Raumalla koko ikäni, lapsuuteni Tiilivuorella ja aikuisikäni Syväraumassa. Nykyisin asun Vanhassa Raumassa. Perheeseeni kuuluu hammaslääkärinä työskentelevä äitini, myyntineuvottelijana toimiva isäni ja pikkuveli. Sukuamme asuu ympäri Satakuntaa Merikarvialla, Porissa ja Ulvilassa.

Olen sairastanut 1-tyypin diabetesta lähes viidentoista vuoden ajan. Arki sairauden kanssa – hyvine ja huonoine aikoineen – on tuttua. Osallistun Suomen Diabetesliiton toimintaan ja olen eduskunnan diabetesryhmän jäsen. 

Sotilasarvoltani olen reservin luutnantti. Toimin oman Reserviupseerikurssini 240 ”Timantti” oppilaskunnan puheenjohtajana Reserviupseerikoulussa Haminassa. Reserviläistoiminta on arvokasta, ja osallistun oman yhdistykseni Rauman reserviupseeriyhdistyksen toimintaan.

Vapaa-ajalla liikuntaa

Vietän vapaa-aikani perheeni ja ystävieni seurassa. Vapaa-aikani kuluu rullaluistelun, sulkapallon pelaamisen, kuntosalin ja maastopyöräilyn merkeissä, talvisin valikoimaan kuuluu myös hiihto. Kiireisen arjen keskellä liikunta on paras tapa ladata akkuja. 

Merellä liikkuminen on itselleni rakasta. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni meripartiolippukunta Myrskypoikien riveissä ja olen edelleen lippukunnan rivijäsen. 

Pidän lukemisesta ja vieraiden kielten opiskelusta. Kouluajoilta jäänyt kipinä ranskan kieltä kohtaan on jatkunut aikuisiälle asti, ja opiskelen kieltä edelleen viikoittain.