Kuka Matias?

Olen 31-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnasta, Raumalta. Olen lisäksi kotikaupunkini valtuuston jäsen ja Satakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Kansanedustajan työssäni teen työtä erityisesti työnteon ja yrittäjyyden, Satakunnan elinvoiman, liikenneasioiden, koulutuksen ja turvallisuuden parissa.

Politiikka oli aluksi itselleni harrastus, sittemmin olen saanut tehdä töitä eduskunnassa ja valtioneuvostossa lähes seitsemän vuoden ajan ennen valintaani kansanedustajaksi.

Ensimmäinen pestini valtakunnan politiikassa eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä oli hieno näköalapaikka eduskunnan toimintaan. 

Opetusministerin erityisavustajaksi minut kutsuttiin kesällä 2015 opetusministeriöön, jonka jälkeen tein töitä kaksi vuotta valtiovarainministeriössä valtiovarainministerin talouspolitiikasta vastaavana erityisavustajana talous- ja verokysymysten parissa.

Kansanedustajan työ on arvokasta työtä ihmisten palvelemiseksi. Teen työtä eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa, jonka verojaostossa toimin myös kokoomuksen jaostovastavana. Tämän lisäksi valiokuntatyöhöni kuuluvat asiat liikenne- ja viestintävaliokunnassa ja suuressa valiokunnassa. Toimin lisäksi oman eduskuntaryhmäni työvaliokunnan jäsenenä.

Monessa asiassa olen voinut olla kotiseutuni myös apuna viemässä eteenpäin Raumalle ja Satakunnalle tärkeitä asioita.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Valtio-opin lisäksi olen opiskellut taloustiedettä, Eurooppa-opintoja ja hallintotiedettä Åbo Akademissa. Kirjoitin pro gradu –työni pormestarimallista kunnallisessa päätöksenteossa ja luottamushenkilöiden tilivelvollisuudesta päätöksenteossa.

Olen asunut Raumalla koko ikäni, lapsuuteni Tiilivuorella ja aikuisikäni Syväraumassa. Nykyisin asun Vanhassa Raumassa. Perheeseeni kuuluu hammaslääkärinä työskentelevä äitini, myyntineuvottelijana toimiva isäni ja pikkuveli, joka viimeistelee tällä hetkellä opintojaan kauppakorkeakoulussa. Sukuamme asuu ympäri Satakuntaa Merikarvialla, Porissa ja Ulvilassa.

Olen sairastanut 1-tyypin diabetesta lähes viidentoista vuoden ajan. Arki sairauden kanssa – hyvine ja huonoine aikoineen – on tuttua. Olen kiitollinen siitä, miten hyvin olen pärjännyt sairauteni kanssa. Osallistun Suomen Diabetesliiton toimintaan ja olen eduskunnan diabetesryhmän jäsen.

Sotilasarvoltani olen reservin vänrikki. Toimin oman Reserviupseerikurssini 240 ”Timantti” oppilaskunnan puheenjohtajana Reserviupseerikoulussa Haminassa. Reserviläistoiminta on arvokasta, ja osallistun oman yhdistykseni Rauman reserviupseeriyhdistyksen toimintaan.

Vapaa-ajalla liikuntaa

Vietän vapaa-aikani perheeni ja ystävieni seurassa. Vapaa-aikani kuluu rullaluistelun, sulkapallon pelaamisen, kuntosalin ja lenkkeilyn merkeissä, talvisin valikoimaan kuuluu myös hiihto. Kiireisen arjen keskellä liikunta on paras tapa ladata akkuja.

Merellä liikkuminen on itselleni rakasta. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni meripartiolippukunta Myrskypoikien riveissä ja olen edelleen lippukunnan rivijäsen.

Pidän lukemisesta ja vieraiden kielten opiskelusta. Kouluajoilta jäänyt kipinä ranskan kieltä kohtaan on jatkunut aikuisiälle asti, ja opiskelen kieltä edelleen viikoittain.

Kansanedustajana Satakunnan vaalipiiristä 17.04.2019–

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät:
Valtiovarainvaliokunta (jäsen) 23.10.2020–
Valtiovarainvaliokunnan verojaosto (jäsen) 23.10.2020–
Kunta- ja terveysjaosto (jäsen) 17.09.2021–
Suuri valiokunta (varajäsen) 11.02.2020–
Liikenne- ja viestintävaliokunta (varajäsen) 14.09.2021–
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta (varajäsen) 18.06.2019–
 
Muut luottamustehtävät

Kansaneläkelaitos, varatilintarkastaja 2022
Satakunnan maakuntavaltuusto, puheenjohtaja 2021–
Kuntaliiton valtuuskunta, jäsen 2021–
Valtion omistajaohjauksen parlamentaarinen neuvottelukunta, jäsen 2020–
VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvosto, jäsen 2019–
Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunta, jäsen 2019–
Satakunnan maakuntahallitus, jäsen 2013–2021
Rauman kaupunginvaltuusto, jäsen 2013–
Satakunnan aluevaltuuston jäsen 2021–
Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja 2021–

Tehtävät eduskuntaryhmässä:

Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmä, työvaliokunta (jäsen) 11.06.2019–