Matkailussa on Raumalle paljon mahdollisuuksia

Kesälomakauden alkaessa suomalaiset kaupungit ovat jälleen heränneet yksi toisensa jälkeen uudesti eloon. Vaikeiden koronavuosien jälkeen kaupungeille on erityisen tärkeää, että kesälomamatkailijat löytävät tiensä paikallisiin tapahtumiin, ravintoloiden terasseille ja kesätoreille.

Raumalta kaikkia edellä mainittuja löytyy jokaiselle. Unescon maailmanperintökohteet, muut paikalliset nähtävyydet, rannikkokaupungin tunnelma ja kiinnostavat kesätapahtumat tuovat matkailijoita ympäri Suomea Raumalle. Kesäkuukausien aikana Raumalle saapuvat matkailijat elävöittävät kaupunkikuvaa sekä lisäävät paikallisten yritysten ja palveluiden kysyntää. Erityisesti paikalliset tapahtumat tuovat suuren määrän kotimaan matkailijoita Raumalle. Vakiintuneet Raumanmeren Juhannus, Pitsiviikko ja Rauma Blues ovat saaneet tänä vuonna uusia tapahtumia rinnalleen.

Pari viikkoa sitten järjestetyt Karjalaisten kesäjuhlat toivat Raumalle yli 10 000 ihmistä ympäri Suomea, ja ensi viikon merivoimien vuosipäivän odotetaan tuovan paljon kesälomalaisia Raumalle. Nämä tapahtumat osoittavat, että Raumalla on kaikki vaadittavat puitteet suurien tapahtumien järjestämiseen niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Tällaisia suurtapahtumia Rauman on tavoiteltava aktiivisesti myös tulevaisuudessa.

Raumalla on tehty useita alueemme elinvoimaisuutta kasvattavia päätöksiä viime vuosina. Ensi vuonna valmistuva Karin kampus on hyvä esimerkki tästä. Kampukselle valmistuvat urheilutilat mahdollistavat monipuolisten urheilutapahtumien järjestämisen Raumalla. Karin kampus tarjoaa erinomaiset tilat myös muiden suurten tapahtumien ja messujen järjestämiseen.

Toinen Rauman seudun tärkeistä kehityskohteista on saaristomatkailun kehittäminen. Rauma on tunnettu merenrantakaupunki, ja sen kaunis saaristo on kaikille meille raumalaisille hyvin tuttu. Rauman seudun ulkopuolella saaristoamme ei kuitenkaan tunneta kilpailevien saaristokaupunkien tapaan. Raumalla onkin vielä tehtävää kesäturistien houkuttelemisessa saaristoon kaikkialta Suomesta. Pidän erinomaisena, että Rauman kaupunginhallitus on päättänyt saaristokohteiden kehittämistä koskevasta suunnitelmasta aina 2030-luvulle saakka. Kaupungin on oltava aktiivinen toimija ja luotava puitteita alueemme yrittäjille palveluidensa kehittämiseen.

Ensisijaista Rauman seudun houkuttelevuudelle on liikenneyhteyksiin panostaminen. Rannikkokaupunkina hyvien liikenneyhteyksien ylläpitäminen on alueen elinvoimalle ja matkailulle välttämätöntä. Rauman seudun saavutettavuudelle merkittävin lisä olisi henkilöjunaliikenteen uudelleenavaaminen. Henkilöjunaliikenne parantaisi merkittävästi julkisen liikenteen yhteyksiä Raumalle. Junayhteys mahdollistaisi myös turistien matkustamisen kaupunkiimme Helsinki-Vantaan lentoasemalta sujuvalla junayhteydellä. Henkilöjunaliikenteellä olisi merkittävä myönteinen vaikutus Rauman seudun matkailun kehittämiseksi tulevaisuudessa.

Kaikin puolin Rauman seutu on täynnä loistavia mahdollisuuksia kesäpäivien viettoon. Muistetaan, että jokainen raumalainen on oikea henkilö mainostamaan kotiseutuamme, raumalaisia yrityksiä, kohteita ja tapahtumia ystäville ja tuttaville. Rauhallista kesää kaikille lehden lukijoille! Tavataan jälleen toreilla ja tapahtumissa

Kolumni on julkaistu Länsi-Suomessa 3.7.2022