Merivoimien alushankinnat eivät saa nousta tulevien hallitusneuvotteluiden pelinappulaksi

Oikeuskansleri ilmoitti tällä viikolla, ettei nykyinen hallitus voi toimitusministeristönä tehdä päätöstä merivoimien Laivue 2020-hankinnoista, vaan päätös siirtyy seuraavalle hallitukselle.

Valtiovarainministerin talouspoliittisen erityisavustajan ja Rauman kaupunginvaltuutetun Matias Marttisen mukaan Raumalla on tehty pitkään töitä, jotta laivat päätettäisiin rakentaa Rauman telakalla.

-Nykyinen hallitus on ollut vahvasti sitoutunut siihen, että merivoimien alukset hankitaan Rauman telakalta. Kaikki keskeiset ministeriöt valtiovarainministeriötä myöten ovat valmistelussa mukana. Rauman telakalla on parhaat edellytykset rakentaa merivoimien uudet alukset, toteaa Marttinen.

Alushankintojen neuvottelut ovat pitkittyneet. Lopullisen päätöksen hankinnoista tekee seuraava hallitus. Marttisen mukaan päätöksen siirtyminen seuraavalle hallitukselle ei saa vaarantaa alusten hankintaa.

-Laivahanke on vietävä maaliin hallituspohjasta riippumatta. Kyse on Suomen puolustuksen kivijalan turvaamisesta. Merivoimien alushankinnat eivät saa nousta tulevien hallitusneuvotteluiden pelinappulaksi, Marttinen painottaa.

Marttinen arvioi, että Laivuehanketta tuetaan laajasti eri puolueissa, mutta pelkkiin puheisiin ei voida luottaa.

-Ovatko kaikki Satakunnan kansanedustajaehdokkaat merivoimien alushankintojen takana? Jokaisen seudun ehdokkaan on vaikutettava omaan puolueeseensa, että myös uusi hallitus sitoutuu laivahankintojen rahoittamiseen, Marttinen painottaa.