Ollikainen ja Marttinen eduskunnan Valtatie 8 -verkoston johtoon

Länsirannikkoa yhdistävä, viittä maakuntaa koskeva ja 626 kilometriä pitkä valtatie 8 on saanut oman eduskuntaverkostonsa. Verkoston perustamiskokous pidettiin tiistaina eduskunnassa.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin RKP:n Mikko Ollikainen Maalahdesta sekä varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Matias Marttinen Raumalta. Ollikainen kuuluu valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmään ja Marttinen liikennevaliokuntaan.

– Valtatie 8 on monessakin eri suhteessa todella tärkeä väylä koko Suomelle. Paikallisten asukkaiden lisäksi tie on tärkeä muun muassa Suomen vientiä ajatellen. Valtatie 8:lla liikkuu paljon erikoiskuljetuksia. Tulee myös muistaa, ettei Länsirannikolla ei ole rautatietä pohjois-eteläsuunnassa Uudestakaarlepyystä etelään. Eduskuntaverkostomme tulee, yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa, kokonaisvaltaisesti tekemään työtä valtatie 8 parhaaksi, Ollikainen sanoo.

– Kasvava liikennemäärä valtatie 8:lla osoittaa jatkuvasti huutavan tarpeen yhteiselle edunvalvonnalle. Valtatie on alueen tärkein väylä niin henkilö- kuin tavaraliikenteenkin kannalta. Länsirannikon yhtenäisen työssäkäyntialueen mahdollistaminen on yhteinen asia. On hienoa, että länsirannikon kansanedustajat eri puolueista ovat lähteneet sankoin joukoin mukaan tähän työhön, Matias Marttinen toteaa.

Verkostoon kuuluu kansanedustajia seitsemästä eri puolueesta.