Rahoituspäätös kasitielle on iso voitto Rauman seudulle ja Satakunnalle

Kansanedustaja ja eduskunnan kasitieverkoston varapuheenjohtaja Matias Marttinen iloitsee valtatie kahdeksan saamasta lisärahoituksesta. Hallitus esittää lisätalousarviossaan 27,1 miljoonan euron määrärahaa Eurajoen ohikulkutien rakentamisen käynnistämiseen.

”Eurajoen ohikulkutien rakentamista on viety eteenpäin vuosia. Rahoituspäätös on Rauman seudulle ja Satakunnalle iso voitto ja tärkeä askel eteenpäin kasitien kehittämisessä”, Marttinen toteaa. 

”Eurajoen keskustan kohta on ollut yksi pahimmista liikenteen pullonkauloista kasitiellä. Investoinnin myötä liikenne kasitiellä sujuvoituu, minkä lisäksi hanke mahdollistaa Eurajoen keskustan kehittämisen ja uusia rakennushankkeita”, Marttinen toteaa.

Marttisen mukaan kasitien seuraavia kehittämishankkeita on vietävä nopealla aikataululla eteenpäin. Tiesuunnitelmia laaditaan parhaillaan kasitielle Laitilan keskustaan ja Porin päähän. 

”Jo suunnittelussa olevien kohteiden lisäksi seuraava tärkeä kohde on Rauma-Eurajoki -välin nelikaistaistaminen, jonka suunnittelutyö tulee käynnistää viipymättä. Tätä vaikuttamistyötä teemme parhaillaan liikenneministeriön ja Väyläviraston suuntaan”, Marttinen toteaa.