Rahoituspäätös vahvistaa Pikkunorssin asemaa – lainmuutokset ovat seuraava askel

Kansanedustaja Matias Marttinen kiittää tiedeministeri Annika Saarikkoa Turun yliopiston saamasta 1,5 miljoonan euron lisärahoituksesta. Saarikon vahva suositus on, että rahoitus kohdennetaan Raumalle.

”Rahoituspäätös on iso asia ja vahvistaa Pikkunorssin asemaa Raumalla. Päätös ratkaisee monia ongelmia, joita olemme viime vuodet käyneet läpi yliopiston kanssa. Olen iloinen, että vuosien työ Pikkunorssin hyväksi on tuottanut tulosta”, Marttinen sanoo.

Marttinen muistuttaa, että seuraava askel Pikkunorssin aseman vahvistamiseksi on lainmuutosten toteuttaminen. Marttinen laati tarvittavista muutoksista lakialoitteen viime vuonna.

”On tärkeää, että Pikkunorssin asema harjoittelupäiväkotina säädetään myös lakiin ja samalla viimeiset esteet päiväkodin toiminnan tieltä puretaan. Lainsäädäntö velvoittaa tällä hetkellä yliopistoa yhtiöittämään Pikkunorssin toiminnan, eikä se ole tarkoituksenmukaista. Nämä lainmuutokset on tärkeää tuoda eduskuntaan vielä tämän hallituksen aikana”, Marttinen sanoo.

Marttisen lakialoite Pikkunorssista: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_77+2020.aspx