Turun yliopiston pääomittaminen tärkeää raumalaiselle yliopistokoulutukselle

Lehdistötiedote 13.12.2018

Valtioneuvosto päätti torstaina 13.12. pääomittaa yliopistoja yhteensä 46 miljoonalla eurolla. Pääomittamisesta linjattiin alun perin hallitusohjelmassa. Turun yliopistoa pääomitetaan 2,29 miljoonalla eurolla. Yliopisto voi käyttää pääoman tuottoja tutkimus- ja opetustoimintansa rahoittamiseen.

Hallitus päätti jo aikaisemmin joulukuussa 2017 pääomittaa Turun yliopistoa 7,5 miljoonalla eurolla. Yliopisto keräsi varainkeruun aikana lähes 6,5 miljoonaa euroa lahjoituksina.

Turun yliopiston pääomittaminen on tärkeää raumalaisen yliopistokoulutuksen jatkon kannalta.

-Pääomitukset vahvistavat Turun yliopiston omaa talouden pohjaa ja tuovat yliopistolle puskureita tulevia vuosia varten. Mitä vahvempi Turun yliopisto on taloudellisesti, sitä paremmin raumalainen yliopistokoulutus voi, Marttinen sanoo.

Marttisen mukaan raumalaisen yliopistokoulutuksen näkymät ovat paremmat kuin useaan vuoteen.

-Yhteisen työn tuloksena opetusministeriö on kiinnittänyt enemmän huomiota Raumaan. Opetusministeri Grahn-Laasonen on lisännyt lastentarhanopettajien koulutusmääriä Raumalla ja esittänyt pääomitukset yliopistollemme, Marttinen sanoo.

-Harjoittelupäiväkodin perustaminen yliopistonmäelle on uusin hanke, jota käymme läpi parhaillaan opetusministeriön kanssa, Marttinen jatkaa.

-Satakunnan Korkeakoulusäätiön rahoittaman lahjoitusprofessuurin taustalla oli lukuisia alueemme yrityksiä, kaupunki ja seurakunta. Uuden professuurin perustaminen oli osoitus siitä, että Satakunnassa arvostetaan opettajankoulutustamme ja sitä ollaan valmiita myös rahoittamaan, Marttinen toteaa.

Tiedote julkaistu Länsi-Suomessa 13.12.
https://ls24.fi/uutiset/marttinen-turun-yliopiston-paaomittaminen-heijastuu-raumaan